ceremoniële cacao

Volgens de Mayan Spiritual Elders was de Cacao Spirit een van de machtigste goden in de Maya kosmologie, ze noemden de Cacao "het water dat door het hart stroomde". Inheemse stammen en veel westerse genezers die zich over de hele wereld hebben gewend tot energiewerk en medicijnen planten, omarmen de verbinding met de cacaogeest om ons allemaal op één lijn te brengen met ons ware zelf en onze hartruimte. Wanneer we cacao van ceremoniële kwaliteit consumeren, ontbranden alle stemmingsverbeterende neurochemicaliën die in dit magische medicijn worden aangetroffen, wat het zenuwstelsel signaleert om: de bloedstroom en voeding naar de hersenen, het hart en de huid te verhogen, het hele lichaam te voeden, het bewustzijn te verhogen en de focus te intensiveren sensaties en hoge trillingsemoties .

 

Het drinken van dit eeuwenoude "voedsel van de goden" verdiept onze meditaties, opent ons hart en stelt ons in staat om bij onze verhalen te zitten en eventuele gebieden te identificeren die ons nog steeds pijn of beperking bezorgen. Wanneer we in deze prachtige veilige ruimte zijn, kunnen we diep ontspannen, inzichten ontvangen, contact maken met ons hoogste zelf en inspiratie en goddelijke leiding door ons laten stromen. De ervaring zal met elke ceremonie veranderen, aangezien de intenties evolueren en meditaties verschillen, waardoor we de kans krijgen om een ​​beetje verder te verkennen en elke keer een beetje dieper in ons hart te graven.

 

Cacao heeft meerdere actieve elementen die samenwerken; het is een van de meest complexe voedingsmiddelen die in de natuur voorkomen. Bronnen beweren dat er tussen de 300 en 1000 verschillende verbindingen in cacao voorkomen, daarom wordt het al duizenden jaren gebruikt als tegengif voor een breed scala aan gezondheidsproblemen. De alkaloïden, neurotransmitters, neuromodulatoren, vitamines en mineralen die in cacao worden aangetroffen, zijn bijzonder voedzaam voor het lichaam. Nogmaals, zoals bij alle plantmedicijnen van Moeder Aarde, zijn de eigenschappen van de cacaoboon al in ons aanwezig.

 

De verbazingwekkende verbindingen in cacao geven ons fysieke lichaam een ​​gezonde boost en verhogen onze niveaus van serotonine en dopamine, twee neurotransmitters die chemische boodschappers zijn in de hersenen. Dopamine stimuleert plezier en alertheid, terwijl serotonine rust en slaap stimuleert. Een onbalans in een van deze of beide neurotransmitters wordt in verband gebracht met stemmingsstoornissen.

 

De neuromodulator fenylethylamine PEA is verantwoordelijk voor ons gevoel van opwinding en opwinding en helpt ons om gefocust en alert te blijven. Een toename van PEA in het lichaam verhoogt ook onze norepinefrine-waarden, het gevoel dat geassocieerd wordt met vreugde.

 

Een andere verbinding die in cacao wordt aangetroffen, is anandamide, dat behoort tot een klasse van bioactieve lipiden die vetzuuramiden worden genoemd. Het woord Ananda vertaald uit het Sanskriet betekent gelukzaligheid. Wanneer we ons anandamidegehalte verhogen, verhogen we op hun beurt het gevoel van gelukzaligheid en euforie door het hele lichaam. Anandamide is ook verantwoordelijk voor het reguleren van onze eetlust, het ervaren van plezier en beloning, en het in evenwicht brengen van onze hormonale en voortplantingssystemen.

 

Cacao is de hoogste natuurlijke voedselbron van magnesium, een essentieel mineraal voor ons lichaam, dat helpt bij ons metabolisme, spierherstel en ontspanning, meer flexibiliteit en slaap. Het hydrateert en alkaliseert het lichaam, ondersteunt de darmregulatie en is een sleutelingrediënt voor onze hersenen en helpt ons geheugen, concentratieniveau en focus. Serotonine is ook afhankelijk van magnesium.

 

Cacao bevat een hoog gehalte aan antioxidanten als een ander gezondheidsvoordeel, antioxidanten beschermen het lichaam tegen schade veroorzaakt door schadelijke moleculen die vrije radicalen worden genoemd. Beschadigde of corrupte cellen in het lichaam kunnen leiden tot vaatziekten, kanker en andere aandoeningen.

contra-indicaties

 

Hoewel cacao een geweldige hartopener is en onze niveaus van dopamine en serotonine verhoogt, wordt het niet aangeraden om het in te nemen als u momenteel antidepressiva of antipsychotica gebruikt. Als je een van deze medicijnen gebruikt maar je voelt je geleid om een ​​andere aanpak te kiezen, dan kan cacao een geweldige plek zijn om te beginnen. Eerst en vooral moet u stoppen met het innemen van uw SSRI's en dan kunt u langzaam beginnen met het introduceren van cacao rond de 4-7 dagen. Nogmaals, voordat u beslissingen neemt, moet u uw onderzoek doen en contact opnemen met uw arts.

 

Dit geneesmiddel is veilig en zeer gunstig voor zwangere moeders en hun zich ontwikkelende baby's. Sommige 'cacaobaby's' zijn behoorlijk psychisch en intuïtief bewust geworden, sommige baby's worden stiller en dieper met cacao; als de baby de effecten van de cacao niet lekker vindt, weet je het. Het beste advies is om met kleine doses te beginnen en goed te observeren en aandachtig te luisteren. Als je vragen hebt, stuur me dan een e-mail, dan zal ik je zo veilig en goed geïnformeerd mogelijk begeleiden met je beste bedoelingen.

 

“ Ik geloof dat een van de grootste uitdagingen op aarde het verlies van verbinding met jezelf is. Ik nodig je uit om Moeder Cacao te ontmoeten en je weer met jezelf te verbinden. "

het bereiden van je cacao

Een heerlijke mok cacao bereiden is eenvoudig! Mijn cacao heeft een heerlijke smaak en is een verbazingwekkend flexibel ingrediënt. Je kunt de kracht van cacao toevoegen aan een breed scala aan dranken en smoothies.

Algemene tips voor het maken van een fantastische kop chocolademelk:

  • Gebruik een zwaar mes om je cacaoblok in kleine reepjes te schaven.

  • Weeg ongeveer 44 gram cacao voor een ceremoniële portie of 20 gram voor je dagelijkse portie ( ter vervanging van koffie ).

  • Kokend water of je favoriete plantaardige melk is niet nodig of aanbevolen, probeer water dat net warm genoeg is om er nauwelijks een vinger in te houden.

  • Voor een zachter brouwsel, mix in een blender of staafmixer.

  • Voeg je favoriete specerijen en kruiden toe voor het toevoegen van een zoetstof naar keuze heeft geen invloed op de energieën van de cacao. Veel ervaren cacaodrinkers gebruiken helemaal geen zoetstof. Beide keuzes zijn prima.

  • Blijf de hele dag uit de buurt van cafeïne.

  • Eet een lichte lunch / diner 2 tot 3 uur voor je cacao.

De inhoud van deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is geenszins een medisch advies. Het gebruik van Kambo is niet bedoeld om welke ziekte dan ook te behandelen, genezen of voorkomen. Kambo moet altijd worden toegediend door een getrainde beoefenaar. Onjuiste toepassing of verkeerd begrip van contra-indicaties voor Kambo kunnen onnodige gezondheidsrisico's opleveren.

 

© 2020 by Kambo Green Licht sessies in Nederland