sananga

De op planten gebaseerde oogdruppels, gebrouwen uit struiken van het geslacht Tabernaemontana van inheemse tribes in de Amazone zou het gezichtsvermogen verbeteren en dat is al lang zo gebruikt door inheemse stammen om oogziekten, zoals glaucoom te voorkomen en te behandelen, cataract, bijziendheid en blindheid.

 

Sananga wordt ook veel gebruikt om huidziekten, infecties, artritis, kanker en misschien wel de meeste te behandelen interessant is om iemand te zuiveren van wat panema wordt genoemd - angst, depressie, pech, negatieve energieën en luiheid. In feite is het door deze panema op te ruimen dat Sananga het algehele gezondheid van 'toog bevordert, zoals een sjamaan het zou uitleggen doet Sananga zijn werk niet op het fysieke vlak of cellulair niveau, maar eerder op energetisch niveau. Terwijl sjamanen het misschien beschrijven als energetische genezing tonen wetenschappelijke studies uit de jaren 70 aan dat struiken in het geslacht Tabernaemontana een verscheidenheid aan farmacologische eigenschappen hebben die zou kunnen verklaren waarom Sananga een ​​gezonde visie bevordert. 

 

Een onderzoek uit 1998 over medicinale planten in Ecuador toonde aan dat een soort van Sananga had ontstekingsremmende eigenschappen, die het populaire idee zouden ondersteunen dat de geneeskunde is een effectieve behandeling voor artritis. Een andere studie uit 2007 bleek dat Sananga effectief was bij de behandeling van huidinfecties dankzij het antimicrobiële eigendommen. 

 

"Ik gebruik Sananga vaak voorafgaand aan een Kambo sessie om cliënten te doen aarden," ~Maria Krzysztofik, IAKP Kambo Practitioner

 

Onze ogen zijn een bijzonder gevoelig orgaan, wat betekent dat een sananga-ceremonie pijnlijk kan zijn. Sananga veroorzaakt een intense verbranding die enkele minuten kan duren; sommigen zeggen dat deze pijn een onderdeel is van het genezingsproces. Het wordt aangeraden om diep in de pijn te ademen, om uw lichaam in een ontspannen toestand te brengen en het meeste uit de voordelen te halen. Door de pijn te omarmen, kunt u niet alleen uw ogen reinigen, maar ook uw geest en ziel. Na het proces blijft u achter met een gevoel van immense ontspanning en voelt u zich klaar voor de Kambo ceremonie.

Rapé 

Tabaksnuiftabak of Rapé is een heilig sjamanistisch medicijn of hulpmiddel dat al duizenden jaren wordt gebruikt door stammen in het Amazonebekken en een essentieel onderdeel is van hun tribale cultuur en geschiedenis. Rapé is de naam voor een van de vele van deze snuiftabak, en de basis ervan ligt bij talrijke inheemse stammen in Acre, Brazilië. Vreemd genoeg werd Rapé toegediend (geblazen) in de neusgaten met een speciale blaaspijp genaamd "Kuripe" (zelftoediening) of "Tepi" (een andere persoon beheert). Deze "klap" is behoorlijk krachtig en niet bepaald aangenaam.

 

Een typische Rapé-ceremonie omvat een wederzijds bestuur door twee personen. De Rapé wordt hoog in de neusgaten geblazen met een pijp van bamboe of been. De intense klap concentreert de geest onmiddellijk, stopt het geklets en opent de hele vrijgemaakte mindspace voor je intenties. Als u een onervaren Rapé-gebruiker bent, is het gemakkelijker om uw eerste ervaring op te doen met het gebruik van de Tepi, en een ervaren gebruiker als gever. De eerste slag moet snel worden gevolgd door de tweede slag in het andere neusgat. Dit kan een uitdaging zijn voor een onervaren gebruiker, aangezien de eerste klap totaal overweldigend kan zijn. Toch is het belangrijk om zo snel mogelijk door te gaan met de tweede slag om de energieën van beide neusgaten en hersenhelften te harmoniseren. Bovendien helpt dit bij het loslaten van emotionele, fysieke en spirituele ziekten en vermindert het negativiteit en verwarring, waardoor een grondige gronding van de geest mogelijk wordt.

 

Evenzo gebruiken sjamanen Rapé om zich opnieuw af te stemmen op hun energiekanalen en met hun hogere zelf en om hun verbinding met de wereld en het universum te intensiveren. Bovendien effent Rapé de weg voor het ontgiften van het lichaam en verwijdert het alle overtollige slijm, gifstoffen en bacteriën, waardoor het helpt bij het bestrijden van verkoudheid en snuffles. Bovendien stimuleert Rapé de geest met zijn nicotinegehalte die op zijn beurt o.a. epinefrine, acetylcholine en dopamine, die een verhoogde focus, aanwezigheid en intuïtie ondersteunen.

 

Interessant genoeg zijn er veel geruchten dat Rapé de pijnappelklier zou kunnen ontkalken, die betrokken is bij de afscheiding van melatonine, de perceptie van de circadiane tijd en het metabolisme van geneesmiddelen. Verkalking van de pijnappelklier is in verband gebracht met neurodegeneratieve ziekten, zoals de ziekte van Alzheimer, en blootstelling aan fluoride, wat het belang van een gezonde pijnappelklier nog eens benadrukt. Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.

 

"Ik geef Rapé tijdens een Kambo-ceremonie met de bedoeling om de cliënt te helpen zijn blokkades op te heffen en het opruimen te vergemakkelijken."~Maria Krzysztofik, IAKP Kambo Practitioner.